Bejelentkezés

+36 30 9912044

Nyitvatartás

H-SZ-P: 10:00-17:00

Itt érdeklődhetsz:

Üzenetküldés »»

Mire jó a schüssler arcdiagnosztika?

Amióta kozmetikus vagyok hiányzott valami. Úgy éreztem, hogy ha hozzám fordultak a vendégeim valamilyen bőrproblémával a kezelésekkel és az otthoni bőrápolási tanácsokkal, sokat javítottunk az állapotukon, de ez csak tüneti kezelés volt, az okot nem szűntette meg. Természetesen étkezési, életviteli tanácsokkal is elláttam problémás bőrű vendégeimet, amit vagy betartottak vagy nem.

Szerencsére rátaláltam, vagy rámtalált a megoldás a Schüssler sók személyében, melyekkel már nem csak a tüneteket kezeljük, hanem adott esetben a probléma okát az ásványi sók hiányát, felszívódási zavarát , egyensúlytalanságát rendezhetjük.

A Schüssler sók segítségünkre lehetnek a méregtelenítésben, a problémás bőrök kezelésében, a hatékony fogyókúrában, de ha arcdiagnosztika során felmerül egy adott sóhiány és azt időben rendezzük, akár betegségeket is megelőzhetünk Schüssler sók segítségével.

Arcunk orvosi szempontból is sok mindent elárul. Vonásaink, ráncaink, bőrünk elszíneződéséből következtetni lehet bizonyos betegségekre, illetve ásványianyag-hiányos állapotokra.

Ezek a problémák gyakran kiválóan kezelhetők a homeopátia és az arcdiagnosztika eszközeivel: a szakértő arcdiagnoszta megállapítja hol a baj, a Schüssler sók pedig megoldást nyújthatnak olyan betegségek kezelésére illetve megelőzésére, mint pl. a problémás, aknés bőr, pigmentfoltok, rosacea, hajhullás, a bőr korai öregedése, aranyér, visszér vagy csontritkulás.

A Schüssler-féle biokémiai sók terápiás rendszerét Dr. Schüssler német homeopata orvos fejlesztette ki. A rendszer 12 szöveti sót tartalmaz, melyeket homeopátiás formában készített el. Ma már konyhanyelven csak Schüssler sóknak hívjuk őket.

Árulkodik az arc

Terápiás rendszere az évek során tovább fejlődött, az alaprendszert számos homeopátiával foglalkozó szakember bővítette tudásával, megfigyeléseivel. Így alakult ki mai formájában az arcdiagnosztika rendszere. Arcunk ugyanis azt mutatja meg, ha szervezetünk ásványianyag-háztartása nem kiegyensúlyozott, bizonyos ásványi anyagok anyagcseréje nem megfelelő. Napjainkban a stressz, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, az elsavasodás, a dohányzás, a kávéfogyasztás következtében az ásványi anyagok részleges hiánya, nem megfelelő beépülése népbetegségnek számít.

Szervezetünk pedig jelez, ám mi általában nem észleljük ezeket a jelzéseket. Bizonyos eltérésekre, pl. a szemünk alatt jelentkező sötétebb, vagy barnás elszíneződést ráfogjuk, hogy a fáradtságtól van, szemünk is attól duzzadtabb, holott ezek az apró jelek egy-egy ásványi anyag hiányára utalnak. Az arcunkon jelentkező tágabb ereknek, pigmentációs zavaroknak, tágabb pórusoknak is csupán esztétikai jelentősséget tulajdonítunk, holott ezek is mind egy-egy ásványi só hiányát jelzik. A hajhullással ugyanez a helyzet. Ha a kialakult hiányállapotot a megfelelő Schüssler sóval kezeljük, úgy a bőrelváltozás romlása sok esetben megállítható, sőt rendeződhetnek is ezek az eltérések, és a bőr öregedése is késleltethető.

Ez azonban csak a felszín, a szervezetben ennél sokkal komolyabb folyamatok játszódnak le. Ha például a kötőszövetek rugalmasságát biztosító ásványi só anyagcseréje nem megfelelő, abban az esetben fokozott a veszélye az aranyeres, visszeres problémák kialakulásának. Ha észleljük a hiányállapotot, úgy a betegség kialakulása is megelőzhetővé válik bizonyos esetekben. Ugyanakkor Schüssler sókkal a már kialakult betegségek (pl. aranyér, visszér) is kezelhetők.

A szépség és az egészség sokszor együtt jár. A Schüssler-féle arcdiagnosztikai rendszer segít, hogy szépülve válhassunk egészségessé.

Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, vagy zavart szenved felszívódása, beépülése, az különböző betegségek kialakulásához vezet.

Ezen kényes egyensúly kialakításában lehetnek segítségünkre a Schüssler-sók, melyek építésvezetőhöz hasonlóan irányt mutatnak szervezetünknek, hogy mit kell tenni az egyensúlyi állapot kialakításához, és megtartásához.

Schüssler sók segítségével kezelhetünk:

  • akut, azaz hirtelen fellépő betegségeket (pl. influenza, vesegörcs, lumbago)
  • krónikus betegségeket (pl. aranyér, visszér)
  • hiányállapotokat (az ásványi sók hiánya látható eltéréseket hoz létre az arcon, melyek az arcdiagnosztikát elsajátítva egyértelművé vállnak számunkra)

Schüssler sók segítségével bizonyos betegségek megelőzhetővé válnak, hiszen sok esetben még azelőtt nyilvánvalóvá válik egy- egy ásványi só hiánya, hogy az betegséget okozna.

Ki szedhet Schüssler-sót?

Schüssler-sók alkalmazásánál nincs se alsó, se felső korhatár. Azaz bárki, bárhol és bármikor szedheti. Alkalmazásánál azonban kövessük a józanész szabályait, azaz bizonyos betegségeknél mindenképpen a hagyományos orvoslás útját kövessük, illetve nem tisztázott kórképek esetén ne mulasszuk el az orvosi vizsgálatot. A homeopátiás szerekhez hasonlóan a Schüssler sók várandósság, és szoptatás időszaka alatt is alkalmazhatók.

Mivel nincs gyógyszer interakció, ezért a Schüssler sók bármilyen más hagyományos gyógyszerrel is együtt szedhetők.

Nem alkalmazhatja a Nr 11-es Schüssler sót (silicea), akinek szervezetében idegentest található. (pl. műtét kapcsán szervezetbe került anyagok, implantátumok,spirál,stb.)

Forrás: Kozmetika Portál 2011. szeptember

Felhasznált irodalom: Dr. Farkas Orsolya Schüssler arcdiagnosztikai és terápiás zsebkönyv

Szerző: Forró Mónika (holisztikus kozmetikus)