Bejelentkezés

+36 30 9912044

Nyitvatartás

H-SZ-P: 10:00-17:00

Itt érdeklődhetsz:

Üzenetküldés »»

Szépítő-gyógyító kristályok a kozmetikában

A szépségápolásban, mint minden egyéb területen fontos, hogy ne csak a bőrt nézzük és kezeljük, hanem az embert, mint teljes egészet vegyük figyelembe! A holisztikus szemlélet alapjai szerint az ember, a test és a lélek elválaszthatatlan egysége. A bőrproblémák kezelésénél fontos figyelembe vennünk a mögötte álló testi-lelki okokat. Ebben segítségünkre lehetnek a féldrágakövek.

A kristályok gyógyító erejét már több ezer éve ismerik. Az ősi Kínában, Egyiptomban, és a Maja illetve Inka birodalomban fontos szerepük volt. Pilusz Természettudományos Enciklopédiájában, de még a középkori kolostorokból is fennmaradtak olyan feljegyzések, amelyek a kristályokkal való gyógyításról számoltak be. Manapság az emberiség újra elindult az ásványok energiájához vezető úton.

Hogyan hatnak a kristályok?

A kristályok kiválóan alkalmasak az emberi energiarendszer harmonizálására.Képesek magukba gyűjteni, raktározni, továbbítani és koncentrálni az emberi testben áramló éteri energiákat.

Aktiválják a csakrákat (energiaközpontokat). Ha egy kristályt közvetlenül egy csakra fölé helyezünk,a csakra megnő,telítődik energiával és gyorabban forog. A kristály egy éterenergia kondenzátor. Ennél fogva képes magába szívni mind a prána energiát mind a beteg energiát.

Tisztítás

Mielőtt egy kristályt használnánk (akár csak ékszerként is) nagyon fontos, hogy megtisztítsuk,ugyanis képes minden energiát magába gyűjteni, így akinek a kezén valaha végigment annak az energiája rajta van a kristályunkon. Tisztításra legalkalmasabb a sós vizes áztatás, de nem minden kristályt lehet ilyen módon tisztítani (az angelitet megmarja a só). Az ilyen kristályokat tisztítsuk meg folyó vízben, majd szantálfa füstölővel. Ezek után tegyük ki őket a napra. Ezt a tisztítást havonta végezzük el, illetve ha valaki hozzányúl a kristályunkhoz, akkor a következő használat előtt feltétlenül tisztítsuk meg!

A kristályok használata

Kristályokat hordhatunk ékszerként,talizmánként, használhatjuk elektroszmog ellen tértisztításra. Drágakővizet készíthetünk belőlük melyeket aztán megihatunk így elősegítve belső harmóniánkat. A zöld aventurin és a hegyikristály alkalmas bőrbetegségek,viszketés,allergia, kiütések kezelésére, ezen kívül stresszoldó,pihentető, segíti az elfogadást és a belső egyensúly kialakítását.

A kristályterápiát a kozmetikai kezelésbe építve többet adhatunk egyszerű szépségápolásnál. A kristálykövek a csakrákra helyezve megtisztítják vendégünk energiatestét és csakráit az elhasznált, szennyezett energiáktól, letisztítják a stresszenergiát és helyükre megfelelő minőségű energiát juttatnak. Ez aktiválja a szervezet öngyógyító erőit, kiegyensúlyozza és fokozza az energiaszintet. A kezelés alatt az egész testet átjárja a csodálatos féldrágakövek varázsa. Ez a relaxációs energetikai kezelés minden gondot tovaűz, oldja a testi és a lelki feszültségeket, behangolja a szervezet működését, összehangolja a csakrák működését, teljes testi-lelki-szellemi harmóniát adva.
Egy ilyen kezelés az aromaterápia segítségével a limbikus rendszerre, közvetlenül az agyvelőre, de egyúttal a lélekre és ezáltal az összes életenergiára is hat.

A kellemes illatok szó szerint szárnyakat adnak, kikapcsolódást ajándékoznak és az ember úgy érzi magát tőlük, mintha lebegne.

A bőr letisztítása és a peelingezés után egy speciális holisztikus masszázs következik, melyet a kozmetikus kristályterápiával egészíthet ki, így biztosítva a teljes ellazulást. A masszázs a kristálykövek segítségével lelki utazásra visz: Ellazít, tisztít, feltölt energiával. A feszesítő pakolás alatt a vendég egy speciális meditációs állapotba kerül, ami segít abban, hogy a nyugalmat, amit átélt a vendég a masszázs alatt megtarthassa és magával vihesse a hétköznapokba.

Színes kristályok fizikai és pszichológiai jellemzői

A színes féldrágaköveket tartalmazó ékszerek felhasználhatók hangulatunk befolyásolására.Ha depressziósok,félénkek vagyunk viseljünk vörös vagy őszibarack színű kristályt.Ha azonban higgadtságra van szükségünk hordjunk cseh rubint vagy valamilyen kék színű kristályt.
Használjunk ki a csodákat, mellyel az Univerzum megajándékozott! A természetes anyagok rezgései, (vízek, növények, ásványok,) pozitív energiákkal töltik fel testünket.

Forrás: Kozmetika Portál, 2011.szeptember

Szerző: Forró Mónika (holisztikus kozmetikus)