Bejelentkezés

+36 30 9912044

Nyitvatartás

H-SZ-P: 10:00-17:00

Itt érdeklődhetsz:

Üzenetküldés »»

Tavaszi megújulás kívül-belül

A hosszú hideg tél után lassacskán megérkezik a napsütéses tavasz.

Újjáéled a természet, minden megújul kiteljesedik. Itt a tavaszi nagytakarítás ideje, de nem csak otthonunkban.

TISZTÍTÓKÚRÁK IDEJE

Ez a legjobb időszak arra, hogy megfiatalítsuk testünk, lelkünk szellemünk. Tavaszi fáradtság és depresszió ellen rendkívül hatásosak a tisztító kúrák. Télen anyagcserénk lelassul, így a szervezetünkbe kerülő mérgeket és a képződött salakanyagokat sem tudja eltávolítani.

Legyen az léböjt-, salaktalanító- vagy lúgosító kúra a cél a testi-lelki regenerálódás. Nagyon fontos, hogy a tisztító kúrákat nagy körültekintéssel végezzük. Hagyjunk időt magunknak a lelki feltöltődésre. Jóga, meditáció, egy jó könyv, és mindjárt könnyebben elengedjük az éhségérzetet. Az eredmény pedig nemcsak kilókban, hanem a közérzetünkben és a bőrünkön is megmutatkozik.

LELKI FELFRISSÜLÉS

A téli depressziós időszak után ajánlatos lelkünket is kezelésbe venni. A különöző energetikai kezelések, kristályterápiák hatására lelkileg is megtisztulunk, és ezt testünk, bőrünk meghálálja. Tisztítsuk meg energiatestünket a felgyülemlett stresszenergiától. Vegyünk sós vizes, vagy levendula illóolajos fürdőt minden héten legalább egyszer!Kiránduljunk, végezzünk légzőgyakorlatot, meditációt a szabadban!

VESSÜNK VÉGET A SÁPADTSÁGNAK!

A téli vitamainhiányos étkezés, a hideg, szeles idő bőrünkön is megmutatkozik. A napsütés beállta előtt még van idő a felhalmozódott szaruréteg eltávolítására gyümölcssavas kúrával, mely fellazítja, eltávolítja az elhalt hámsejteket, kisimítja az apróbb ráncokat, halványítja a pigmentfoltokat, fokozza a bőr vízmegkötő képességét. Fokozza a keringést, serkenti az anyagcserét, amitől sápadt, fakó bőrünk megtelik élettel! Hatására bőrünk kívül-belül újjászületik, és készen áll a tápláló, vitaminizáló kozmetikumok befogadására.

FOKOZZUK A NYIROKKERINGÉST!

Nagyon fontos a bőr méregtelenítése, a salakanyagok eltávolítása is. Kozmetikusunknál igénybe vehetünk különböző nyirokáramlást serkentő kezeléseket. A delejező gép segíti a nyirokkeringést és tornáztatja a bőrizmokat. Kifejezetten kellemes és csodálatosan pihentető, nyugtató hatással van az idegrendszerre.

A vákuumos gépek hatására fokozódik a nyirok- és a vérkeringés, a sejtek oxigén ellátása nő, az intenzív mozgatás erősíti és fokozza a kollagénrostok rugalmasságát, mennyiségét.

A nyirokserkentő kezelések kiválóan alkalmasak testünk feszesítésére is. Lassacskán lekerül rólunk a sok réteg ruha, ideje foglalkoznunk a télen felgyülemlett kilókkal és a comb, fenék bőrének feszesítésével. A kozmetikai testkezelést kiegészíthetjük otthon vérbőségfokozó, feszesítő kozmetikumok használatával. A krém hatását testedzéssel fokozhatjuk.

KÉSZÜLJÜNK FEL A NAPSÜTÉSRE!

A tavasz kozmetikai feladata a bőr felkészítése az egyre erősödő napsugárzásra. Mivel ilyenkor nemcsak a napsugarak erőssége, de az összetétele is megváltozik, ilyenkor tartalmazzák a legtöbb ibolyántúli sugarat, ennek hatására megjelennek a pigmentfoltok. A szeplőkre hajlamosak és a fényérzékenyek speciális tavaszi bőrápolási feladata a megelőzés. A fényvédők használatát kellő időben kell elkezdeni, általában már február második felében.

EGYÜK SZÉPRE MAGUNKAT!

A szép bőr érdekében fontos a megfelelő étrend kialakítása is. A tavaszi étrend legyen tápláló, könnyű, hogy erőre kaphassunk. Használjuk ki, hogy egyre több friss zöldség, gyümölcs kerülhet asztalunkra. Étkezéseink fele mindig friss nyers alapanyagokból álljon!

Így testileg, lelkileg megújulva már készen állunk az új kihívásokra, feladatokra. Vidáman várhatjuk a napsütést, a szabadban eltöltött időt, akár egy új szerelmet is.

Forrás: Vitál Magazin 2011. március